Skoči do osrednje vsebine

Mobilni tim za rehabilitacijo Postojna

Tam, kjer nas potrebujete!

Nekaj o nas

V mobilnem timu za rehabilitacijo delamo:

 • Nika Nadlišek, dipl.fiziot.s spec. znanji in vodja projekta MTRP
 • Valentina Wolf dipl.fiziot.
 • Hana Jaksetič, dipl. fizioterapevt
 • Katarina Marušić, dipl.del.terap.

V timu sodelujemo različni profili kar predstavlja dodano vrednost saj je uporabnik obravnavan bolj celostno to pa pripomore k boljšemu procesu rehabilitacije. Naš namen je, da uporabniku omogočimo čim višjo stopnjo zdravja, dobrega počutja, samostojnosti ter aktivnega vključevanja v zasebno in družbeno življenje.

Delujemo na območju občin:

 • POSTOJNA
 • PIVKA
 • CERKNICA
 • ILIRSKA BISTRICA
 • LOŠKA DOLINA
 • BLOKE

Naše storitve

V okviru fizioterapije izvajamo storitve za izboljšanje, vzdrževanje in povrnitev gibalnih in funkcijskih spospobnosti (pasivno razgibavanje, aktivno sistirane vaje, učenje vaj za mišično zmogljivost, protibolečinska elektroterapija, električna stimulacija za krepitev mišic, laser terapija, tecar terapija, itd.).

V okviru kineziologije izvajamo storitve za izboljšanje telesne kondicije (program vaj za izboljšanje mišične vzdržljivosti in zmogljivosti, vadba za koordinacijo in ravnotežje, itd.).

V okviru delovne terapije izvajamo storitve za ohranjanje samostojnosti v domačem okolju (učenje samostojnega oblačenja, slačenja, hranjenja in drugih dnevnih aktivnosti), izbojlšanje kognitivnih sposobnosti (vaje za krepitev spomina in grafomotorične vaje), pomoč pri prilagodotvi določenih pripomočkov in svetovanje/učenje svojcev pravilnega ravnavnja s pacientom po njegovi vrnitvi v domače okolje.

Kako pridemo do vas?

 • V primeru, da ste starejši od 65 let / imate svojca, ki je starejši od 65 let / poznate koga -soseda, vaščana, ki je starejši od 65 let in nimate možnosti prevoza saj živite v oddaljenem kraju in ste zaradi bolezni/poškodbe/operacije manj aktivni in mobilni, se obrnite na svojega osebnega zdravnika ali opozorite osebo, ki bi potrebovala rehabilitacijo na domu naj se obrne na svojega osebnega zdravnika.
 • osebni zdravnik bo ocenil ali izpolnjujete pogoje za vključitev v projekt Mobilni tim za rehabilitacijo in na podlagi tega bo izdal nalog za rehabilitacijo in ga poslal Mobilnemu timu za rehabilitacijo.
 • Mobilni tim za rehabilitacijo prejme nalog za rehabilitacijo in ga uvrsti v čakalno vrsto.
 • Ko boste na vrsti za prvi obisk, vas bo poklicala ena od terapevtk Mobilnega tima, da se dogovorita za
  datum in uro prvega obiska.

Tam, kjer nas potrebujete!

Nekaj o projektu

Težave z dostopom do javnih zdravstvenih storitev zaradi oddaljenosti od kraja bivališča do zdravstvene ustanove, težave z javnim prevozom, obremenitev svojcev pri organizaciji prevoza in odsotnost socialne mreže, so nekatere izmed ovir s katerimi se spopada marsikateri starostnik, ki ima težave s pomičnostjo. Projekt Mobilnega tima za rehabilitacijo je bil ustvarjen z namenom zagotavljanja programa rehabilitacije na domu posameznika, s ciljem višje dostopnosti do storitev rehabilitacije za populacijo starejših ljudi (65+), ki imajo težave v pomičnosti zaradi:

 • okrevanja po boleznih,
 • okrevanja po operacijah,
 • okrevanja po poškodbah,
 • posledic degenerativnih in kognitivnih starostnih sprememb

in so zato še bolj vezani na domače okolje.

Mnenja naših uporabnikov

“ Hvala tistemu, ki se je spomnil na nas, na starejše ljudi. Zelo sem hvaležna, da pridejo terapevtke na dom in rehabilitacijo opravimo doma. Hvala še enkrat tistemu, ki nam je omogočil rehabilitacijo na domu.”

“Zelo sem vesela, da terapevtke hodijo na dom. Nimam možnosti opravljati terapije drugje, tako da če ne bi prišle terapevtke na dom in mi omogočile rehabilitacijo, bi ostala brez. Počutim se veliko bolje. Punce so zelo prijazne in so vedno dobrodošle.”

“Po operaciji kolka so bile bolečine v predelu stegna še vedno prisotne, zato je zdravnica predlagala rehabilitacijo na domu. Predloga sem bila vesela in sem zelo zadovoljna, da dekleta prihajajo na dom, saj nimam zagotovljenega prevoza za obisk rednih fizioterapij v zdravstvenem domu. Odkar prihajajo k meni opažam napredek in upam, da bo šlo še na boljše.”

Mobilni tim za rehabilitacijo Postojna

Za več informaciji o izvajanju rehabilitacije na domu uporabnika se obrnite na svojega izbranega osebnega zdravnika ali na fizioterapijo ZD Postojna. Za katerokoli vprašanje smo vam na voljo tudi na elektronskem naslovu mtr@zd-po.si ali na telefon 041 441 598.

Logo_EKP_socialni_sklad_SLO_slogan-v
Projekt je financiran s strani Evropskega socialnega sklada.

Tam, kjer nas potrebujete!Izbrano za vas

Skoči do osrednje vsebine