Čakalna doba: za prvi pregled in začetek zdravljenja od 7 do 10 dni, za nujne primere čakalne dobe ni. Drugi in četrti PONEDELJEK v mesecu sta delovna.

Internistična ordinacija Dr. Ivan Ržek deluje v sklopu zdravstvenega doma le v ponedeljek, ostale dni pa deluje Internistično – Pulmološka ambulanta Ivan Ržek, dr.med., spec. internist – pulmolog po urniku, ki je objavljen na sledeči spletni strani: http://ivan-rzek-ordinacija.net23.net/

PREISKAVE, ki jih opravljamo v PULMOLOŠKO – INTERNISTIČNI ambulanti

Preiskave pljučne funkcije:

  • Spirometrija

Vsak bolnik, ki je napoten v našo ambulanto, mora najprej opraviti najosnovnejšo preiskavo, to je spirometrija. Po meritvi teže in višine pacienta izvedemo spirometrijo, ki od pacienta zahteva, da ob maksimalno globokem vdihu izdahne sapo na najhitrejši možen način v aparat – spirometer.

  • Metaholinski test

Za ta test, ki ga opravimo pri dokazovanju astme, boste prejeli pismeno obrazložitev testa z vprašanji o zdravilih, ki jih prejemate. Prosimo, če podpišete obrazec pred samim testom.

Postopek ponovimo najmanj 3x in največ 8x.

  • Bronhodilatatorni test

Ta test je v bistvu spirometrija, ki jo ponovimo po treh ali štirih vdihih bronhodilatatornega zdravila (Berodual, Berotec ali Ventolin). Vrednotimo izboljšanje izdihanih volumnov zraka po teh zdravilih. Po prejetju zdravila je potrebno počakati 20 do 30 minut, preden ponovimo spirometrijo.

  • Alergološki kožni vbodni standardni inhalacijski in prehrambeni testi, ter dodatne laboratorijske preiskave.
  • Preiskave v internistični ambulanti:
    – EKG
    – 24 urno merjenje krvnega pritiska

Naročite se lahko po telefonu v času delovanja ordinacije, ali pa po e-mailu.

Obvestila  

Kontakt

telefon05 720 24 52
faks05 720 24 51

Urnik

ponedeljek7.00 - 13.30
sreda14.30 - 21.00

Naš oddelek

Smo vam všeč?29