Skoči do osrednje vsebine

Cepljenja

Podrobneje o posameznem cepljenju

Sezonsko cepljenje proti gripi

Gripa (influenca) je akutna virusna bolezen dihal, ki se zelo hitro širi. Pojavlja se predvsem v zimskih mesecih na severni polobli in ogroža vse prebivalstvo, še posebno starejše ljudi, bolnike s kroničnimi srčnimi, pljučnimi, presnovnimi in drugimi boleznimi in majhne otroke.

Več o gripi si preberite na povezavi: Kaj je gripa

GripaLezi

Cepljenje proti KME (klopnemu meningoencefalitisu) – otroci

klop

Z letom 2019 je bilo v Sloveniji v program cepljenja uvedeno cepljenje otrok proti klopnemu meningoencefalitisu, in sicer za otroke stare tri leta (v letu 2023 to velja za otroke rojene v letu 2020). Cepljenje za to skupino se opravi s tremi odmerki cepiva, ki se plačajo iz sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja (OZZ). Iz OZZ se praviloma financira osnovno cepljenje s tremi odmerki. Tisti, ki so že prej „samoplačniško“ začeli s cepljenjem, so lahko v breme OZZ cepljeni z naslednjimi tremi odmerki.

Več o cepljenju proti klopnemu meningoencefalitisu si preberite na povezavi: CEPLJENJE KME – OTROCI

Cepljenje proti KME (klopnemu meningoencefalitisu) – odrasli

Z letom 2019 je bilo v Sloveniji v program cepljenja uvedeno cepljenje odraslih proti klopnemu meningoencefalitisu, in sicer za osebe stare 49 let (v letu 2023 to velja za osebe rojene v letu 1974). Cepljenje za to skupino se opravi s tremi odmerki cepiva, ki se plačajo iz sredstev obveznega zdravstvenega zavarovanja (OZZ). Iz OZZ se praviloma financira osnovno cepljenje s tremi odmerki. Tisti, ki so že prej „samoplačniško“ začeli s cepljenjem, so lahko v breme OZZ cepljeni z naslednjimi tremi odmerki.

Cepljenja izvajamo v ambulanti nujne medicinske pomoči. Cena cepiva je 30,00 EUR

Več o cepljenju proti klopnemu meningoencefalitisu si preberite na povezavi: CEPLJENJE KME – ODRASLI

klop

Anketni vprašalnik ZD Postojna

VPRAŠALNIK O ZADOVOLJSTVU PACIENTOV UPORABE STORITEV ZD POSTOJNA

Spoštovani uporabniki ZD Postojna. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik o vašem zadovoljstvu z uporabo naših storitev. Hvala.

Izbrano za vas

Skoči do osrednje vsebine