Naročanje na tel: 05 700 04 29 ali osebno. Prvo, tretjo in peto sredo v mesecu od 11. do 13h. Drugo in četrto sredo v mesecu od 13 do 15h.

Kirurga:

KINKELA NIKOLAJ, dr. med., spec. krg. med.

(prva, tretja in peta sreda v mesecu oz. po mesečnem razporedu)

KRIŽAJ MATJAŽ, dr. med., spec. krg. med., proktolog (e-naročanje)

(druga in četrta sreda v mesecu oz. po mesečnem razporedu)

 

Čakalna doba: Seznam čakalnih dob

Proktološka ambulanta - napotki

NAROČANJE NA PROKTOLOŠKI PREGLED

Za proktološki pregled se z napotnico naročite preko elektronske pošte (e-naročanje), po navadni pošti ali na dan naročanja po telefonu. O datumu in okvirni uri proktološkega pregleda vas bomo obvestili ustno ali pisno.

PROKTOLOŠKI PREGLED

Pri specialistu proktologu se pogovorite o vaših trenutnih težavah, zdravljenju ipd. Ko se zdravnik odloči za pregled, se uležete na levi bok, s koleni pokrčenimi proti bradi. Zdravnik bo pregledal kožo in njeno okolico ter z digitalnim pregledom (s prstom) potipal začetni del črevesa in analni kanal.

Digitalnemu pregledu lahko sledi proktoskopija. Zdravnik jo izvede z inštrumentom, ki ima svojo osvetlitev. Vstavi ga v črevo in skozi odprtino pogleda notranjost črevesja. Nato se odloči glede nadaljevanja zdravljenja.

Na pregled prinesite seznam zdravil, ki jih redno jemljete, morebiten izvid koloskopije, ultrazvoka trebuha, programa SVIT, drugih pregledov pri proktologu v drugi ustanovi in podobno. Ne pozabite prinesti tudi veljavne napotnice (Naročen k specialistu: proktolog) in kartice zdravstvenega zavarovanja (ZZZS).

Vir: Iatros, 2017

 

PRIPRAVA NA PREGLED - PROKTOSKOPIJA

Da bo lahko zdravnik čim bolj natančno ocenil stanje črevesja se pripravite na pregled po nadaljnjih navodilih.

Na pregled se pripravite tako, da dan pred preiskavo in na dan preiskave uživate lahko prebavljivo prehrano ter pijete veliko vode. Zjutraj lahko vzamete svečko za odvajanje blata, ki se jo vstavi v črevo. Svečko je potrebno zadržati v danki od 15 do 20 minut. Po preiskavi se lahko ponovno normalno prehranjujete.

Vir: Kirurški senatorij Rožna dolina, 2016

Naročanje

  • e-naročanje
  • telefonsko (glej mesečno obvestilo zgoraj), na telefon 05 7000 429
  • osebno v času naročanja (glej mesečno obvestilo zgora)
  • po pošti: ZD dr. Franca Ambrožiča Postojna, Prečna ulica 2, 6230 Postojna

Za pregled (napotnica ZELO HITRO), se je potrebno naročiti v roku 5 dni od izdaje napotnice.

Za prvi pregled se je potrebno naročiti 14 dni od izdaje napotnice. Naročite se le na enega od zgoraj navedenih načinov.

Odgovorna oseba za vodenje čakalnega seznama je Dolores Lozar. tel: 05 700 04 18, mail: Pošlji sporočilo