NIKOLAJ KINKELA dr.med., spec.krg.med.

  • Sintija Počkaj, dipl.med.sestra
  • Anita Šušak, zd. administrator

ORDINACIJSKI ČAS: vsaka 1., 3. in 5. sreda v mesecu od 11:00 do 17:30
NAROČANJE: SREDA od 11:00 do 13:00

 

MATJAŽ KRIŽAJ dr.med., spec.krg.med.proktolog

  • Sintija Počkaj, dipl.med.sestra
  • Anita Šušak, zd. administrator

ORDINACIJSKI ČAS: vsaka 2. in 4. sreda v mesecu od 13:00 do 19:30
NAROČANJE: SREDA od 13:00 do 15:00

VSAK 3. PETEK V MESECU OD 08:00 DO 12:45 POTEKA AMBULANTA PO RAZPOREDU

Čakalna doba: Seznam čakalnih dob

Naročanje

  • telefonsko na telefon 05 700 04 29
  • osebno v času naročanja
  • po pošti: ZD dr. Franca Ambrožiča Postojna, Prečna ulica 2, 6230 Postojna
  • e-naročanje

Za pregled (napotnica ZELO HITRO), se je potrebno naročiti v roku 5 dni od izdaje napotnice.

Za prvi pregled se je potrebno naročiti 14 dni od izdaje napotnice. Naročite se le na enega od zgoraj navedenih načinov.

Pregled pošte ter elektronske pošte vsak ponedeljek od 13:00 do 14:00 ter sredo od 10:00 do 11:00

Skladno s 4. odstavkom 15.b člena ZPacP (Ur. l. RS, št. 55/2017) in Pravilnika o naročanju in upravljanju s čakalnimi seznami ter najdaljših dopustnih čakalnih dobah (Ur. l. RS, št. 3/2018) ter Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, vas prosimo, da upoštevate naslednja navodila:
Vsak pacient (ali v njegovem imenu njegov ožji družinski član) lahko v sklopu ene napotne listine (redne ali hitre) odjavi od termina enkrat, in sicer najkasneje 10 dni pred terminom zdravstvene storitve.
Kasneje in do 30 dni po terminu pa se lahko pisno opraviči iz objektivnih razlogov (nepričakovana hospitalizacija, bolezen, poškodba pacienta ali ožjega družinskega člana, smrt ožjega družinskega člana). Po tem odpoved termina ni več mogoča.
V primeru neopravičene odsotnosti moramo pacienta črtati s seznama, pri čemer napotna listina prenehala veljati. Pri istem izvajalcu se za isto zdravstveno storitev lahko naroči šele po poteku treh mesecev od termina, na katerega je bil neopravičeno odsoten.

Proktološka ambulanta - napotki

NAROČANJE NA PROKTOLOŠKI PREGLED

Za proktološki pregled se z napotnico naročite preko elektronske pošte (e-naročanje), po navadni pošti ali na dan naročanja po telefonu. O datumu in okvirni uri proktološkega pregleda vas bomo obvestili ustno ali pisno.

PROKTOLOŠKI PREGLED

Pri specialistu proktologu se pogovorite o vaših trenutnih težavah, zdravljenju ipd. Ko se zdravnik odloči za pregled, se uležete na levi bok, s koleni pokrčenimi proti bradi. Zdravnik bo pregledal kožo in njeno okolico ter z digitalnim pregledom (s prstom) potipal začetni del črevesa in analni kanal.

Digitalnemu pregledu lahko sledi proktoskopija. Zdravnik jo izvede z inštrumentom, ki ima svojo osvetlitev. Vstavi ga v črevo in skozi odprtino pogleda notranjost črevesja. Nato se odloči glede nadaljevanja zdravljenja.

Na pregled prinesite seznam zdravil, ki jih redno jemljete, morebiten izvid koloskopije, ultrazvoka trebuha, programa SVIT, drugih pregledov pri proktologu v drugi ustanovi in podobno. Ne pozabite prinesti tudi veljavne napotnice (Naročen k specialistu: proktolog) in kartice zdravstvenega zavarovanja (ZZZS).

Vir: Iatros, 2017

 

PRIPRAVA NA PREGLED - PROKTOSKOPIJA

Da bo lahko zdravnik čim bolj natančno ocenil stanje črevesja se pripravite na pregled po nadaljnjih navodilih.

Na pregled se pripravite tako, da dan pred preiskavo in na dan preiskave uživate lahko prebavljivo prehrano ter pijete veliko vode. Zjutraj lahko vzamete svečko za odvajanje blata, ki se jo vstavi v črevo. Svečko je potrebno zadržati v danki od 15 do 20 minut. Po preiskavi se lahko ponovno normalno prehranjujete.

Vir: Kirurški senatorij Rožna dolina, 2016

Kontakt

telefon05 700 04 29

Urnik

sredapo razporedu
3. petekpo razporedu